Go to content

Main menu:

Foredrag 1


Onsdag den 14. februar 2018
taler cand. scient. pol. Poul Breyen om

ITALIENS VALG – MYTER, FORDOMME OG BEKYMRING

Ingen enkelt politiker er oplagt premierministeremne ved Italiens forestående parlamentsvalg – og to af de i udlandet mest kendte Silvio Berlusconi og Beppe Grillo, kan ikke stille op på grund af tidligere straffedomme – de er af andre årsager også outsidere. Det er kort sagt en uoverskuelig rodebunke af gamle nyfascister og kristendemokrater af højrefløjstilsnit og Partito Democratico med støtte af flere venstrefløjspartier. Men ingen af de tre ønsker at samarbejde med de andre. Og ingen ønsker at samarbejde med Grillos Femstjernebevægelse.
 Problemet er at flere partier er nogenlunde lige store. Der er risiko for at ”sofapartiet” bliver det støre parti ved valget 4. marts., fordi vælgerne er i virkelig vildrede med hvilket parti de skal stemme på. En lav spærregrænse er forklaringen på, at der er omkring 100 forskellige partier at vælge mellem. Samtidig tårner samfundsproblemerne sig op, ikke mindst den høje arbejdsløshed (11 pct., hvoraf 32 pct. er ungdomsarbejdsløshed)
 Heldigvis har vores forening et trofast gammelt medlem, som besidder de bedste forudsætninger for at kaste lys over redeligheden: Poul Breyen, som er født og opvokset i Italien og fremdeles følger den politiske udvikling nøje, bl.a. gennem italienske aviser. Efter mange års virksomhed ved Det italienske Udenrigshandelsinstitut i København er han nu rejseleder og foredragsholder.
oo000oo

Husk venligst  at indbetale medlemskontingentet, 150 kr., på reg. nr. 1551 bankkonto nr.
8289158. Check venligst om du har opgivet din aktuelle e-mail-adresse til foreningen.
Medlemskab erhverves ved henvendelser til formanden Henrik Døcker, Jagtvej 181,
2100 København Ø. Tlf.:39 18 23 81. E-mail: henrik.docker@mail.dkBack to content | Back to main menu