Go to content

Main menu:

Foredrag 2

Fredag den 23. marts 2018 taler
cand. mag. Lone Puerari over emnet

DON CIOTTI – FRONTFIGUR FOR SLAGKRAFTIG ORGANISATION
FOR SOCIAL RETFÆRDIGHED I ITALIEN

Don Luigi Ciotti er næppe kendt af mange i Danmark, men han har siden 1965 stået i spidsen for et omfattende socialt reformarbejde i Italien, der tåler samarbejde med Danilo Dolcis på Sicilien, den franske abbé Pierres eller den belgiske pater Pires. Han er gadepræst med et solidt ståsted i Gruppo Abele, som han selv har grundlagt, og den koordinerende organisation Libera. Hans udfordring var og er den udbredte nød i Italien, hvor 10,5 mio. (ud af en befolkning på 60,6 mio.) betegnes som fattige plus den meget omfattende organiserede kriminalitet, herunder Mafiaens narko- og våbenhandel, som ingenlunde er begrænset til Sicilien.
 Aftenens foredragsholder. der er cand. mag. i tysk og fransk, slog sig med sin italienske mand ned i Italien i 1972. Efter sin pensionering som tysklærer fortrinsvis ved handelsgymnasier i provinserne Milano og Varese, lærte hun i 2011 don Ciotti personligt at kende. Hun blev stærkt grebet af hans ideer, og har senest oversat hans bog La speranza non è in vendita, som for nylig er udkommet under titlen Håbet er ikke til salg.*) Hun er selv aktivt medlem af Liberas afd. i Varese.
Gruppo Abele bekæmper enhver form for social udstødelse og driver dagcentre, natherberger, bofællesskaber for stofafhængige m.m., mens Libera er et netværk af 1600 organisationer, skoler, fagforeninger, kooperativer, der kæmper for et mere demokratisk samfund, præget af lighed og social retfærdighed. Der er nok at tage fat på, når man også organiserer store kampagner fx mod den udbredte korruption i Italien.
 *) Vil kunne købes på mødet.
oo000oo

Husk venligst  at indbetale medlemskontingentet, 150 kr., på reg. nr. 1551 bankkonto nr.

8289158. Check venligst om du har opgivet din aktuelle e-mail-adresse til foreningen.
Medlemskab erhverves ved henvendelser til formanden Henrik Døcker, Jagtvej 181,
2100 København Ø. Tlf.:39 18 23 81. E-mail: henrik.docker@mail.dk
Back to content | Back to main menu